Omgeving

Château Lapeyrouse is gelegen op de flank van de Chautagne, een bergrug langs het Rhônedal. Boodschappen kunt u doen in het op 10 minuten loopafstand gelegen dorpje Serrières en Chautagne.Gezellige middeleeuwse binnensteden vindt u in Aix-les-Bains ( 20 km), Chambery en Annecy.

 

In het appartement liggen routebeschrijvingen van diverse wandelingen die u vanuit het kasteel voeren langs waterval, wijngaarden en fraaie uitzichtspunten. Bij het Office de Tourisme de Chautagne kunt u nog meer leuke wandelroutes verkrijgen.

Op 5 kilometer van Serrières en Chautagnes ligt het Motz Sport Nature gebied met veel sportmogelijkheden zoals tennis, wielrennen, skaten en klimbanen voor jong en oud.

Het grootste meer van Frankrijk, le Lac du Bourget, ligt op enkele kilometers afstand van Château Lapeyrouse. Hier zijn veel vormen van watersport mogelijk zoals zeilen, waterskiën en duiken. Ook parapente behoort tot de mogelijkheden. Maak een spectaculaire duo-sprong van de Col du Sapenay. ( www.parapente.org )

Golfen kunt u in Aix les Bains. Daar ligt een prachtige 18 holes golfbaan.(  www.golf-aixlesbains.com )

Skiën kunt u op ongeveer 1 uur rijden in het skigebied la Clusaz ( www.LaClusaz.com )

Minder sportief zijn klaar liggende autoroutes die u in korte tijd naar fraaie boeren dorpen, waterval of uitzicht op de Mont Blanc brengen.